HOOFDKUSSENS

Een te dik, te dun of simpelweg ongemakkelijk hoofdkussen kan je behoorlijk wat slapeloze nachten bezorgen. Een goed hoofdkussen verlicht nek- en rugpijn, bevordert je nachtrust en helpt je uitgerust en monter aan je dag beginnen! Hoog tijd dus om je kussen aan een grondige inspectie te onderwerpen!

Het perfecte kussen

Wat is nu eigenlijk een goed hoofdkussen? De meeste mensen weten niet wat nu precies een goed kussen is, laat staan hoe ze een goed kussen moeten kiezen. Maar al te vaak laat je je leiden door de prijs of door reclame. Maar bestaat er wel zoiets als 'het perfecte kussen'? Het antwoord is 'nee'. Het perfecte kussen is niet noodzakelijk duur, dun of dik. De vraag of een kussen goed is om op te slapen hangt bovendien niet alleen af van het kussen zelf,

maar ook van de persoon die er op slaapt. Iedereen heeft immers een ander lichaam en andere slaapgewoonten. Het is dan ook de combinatie die de sleutel vormt tot het vinden van het voor jou perfecte kussen.

Een kussen kopen? Hou je hoofd erbij!

Wat alle goede kussens wel gemeen hebben, is dat ze je liggende lichaam een neutrale houding helpen aannemen - dit wil zeggen dezelfde positie als waarin je lichaam zich rechtop bevindt. Als je lichaam 's nachts niet in z'n natuurlijke houding kan rusten, zullen je spieren opgespannen blijven om je wervelkolom toch in die neutrale houding te dwingen. Heel vermoeiend en soms ook pijnlijk!

Een foute slaaphouding kan leiden tot pijn tussen de schouderbladen, nekpijn, hoofdpijn en nog veel meer klachten. Hoe kan je al deze ellende vermijden? Elke drie jaar een fris en goed hoofdkussen, aangepast aan jouw lichaam, slaaphouding en bed. Super!

Kunnen we je dan niet adviseren? Tuurlijk wel!

Uiteindelijk ben jij degene die zal moeten kiezen welk kussen nu voor jou perfect is. Maar we kunnen alvast enkele tips van onze leverancier Deltex geven. In samenspraak met fysiotherapeuten hebben zij namelijk kussens in verschillende comfortklassen ontwikkeld. Ieder kussen is uniek in samenstelling en afgestemd op een specifieke lichaamsbouw en

-gewicht waardoor je lichaam goed rust krijgt en je uitgerust wakker wordt. Door een goede houding van de verwelkolom ontspannen je spieren en voorkom je het inklemmen van de zenuwen. Kies daarom met zorg je eigen kussen voor een maximaal slaap comfort.

Onderstaande tabel kan je alvast een eind op weg helpen.

Ravago Fashion & Home

Contact

Ravago Fashion & Home

Moerenstraat 89 2370 Arendonk

T 014701679 

winkel@ravago.be

Route

Via GPS: volg Rode Del

Ravago Fashion & Home beschikt over een ruime gratis parking.

Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen aan ons laadpunt.

Openingsuren

Dinsdag tem vrijdag van

09u30 tot 18u00

Zaterdag van 09u00 tot 17u00

Zondag van 13u00 tot 17u00

Maandag en feestdagen gesloten

Sluitingen 2019

Woensdag 25 december

  • Facebook-Ravago
  • Instagram-Ravago
  • Pinterest-Ravago

© 2019 Ravago Plastics nv