Alles over vouwgordijnen

Bijgewerkt: feb 11

Vouwgordijnen, American stores, "van die rolgordijnen maar dan met flapkes"... Wij kennen ze inmiddels al bij een heleboel namen. Maar wat zijn vouwgordijnen nu precies? Wat zijn de verschillende mogelijkheden en waarom zou je net voor vouwgordijnen kiezen aan jouw ramen? Hieronder pennen we het even allemaal voor je neer.


Wat zijn vouwgordijnen?

Al onze vouwgordijnen worden om te beginnen op maat gemaakt, zodat we voor elk raam een passende oplossing kunnen bieden. Ze worden gemaakt in één van onze gordijnstoffen, gecombineerd met baleinen. Baleinen zijn de buisjes die in de horizontale tunnels worden geschoven om je stof mooi strak te laten hangen en ze de typische afwerking te geven die bij vouwgordijnen hoort. Vouwgordijnen hangen bovenaan met velcro vast op het systeem (dat je bovendien heel simpel kan plaatsen) en vallen trapsgewijs naar beneden. De bediening doe je tegenwoordig standaard met een kettingsysteem in plaats van de ouderwetse koordjes die tot ieders grote frustratie verkleurden, uitrekten en in de knoop gingen.

Door de stijl en afwerking en de keuze van stof kan je je vouwgordijn altijd aanpassen zodat deze perfect bij je eigen woonstijl past.

Welke stoffen zijn mogelijk?

In principe zo goed als alle stoffen. Wel raden we aan om te kiezen voor een kamerhoge stof, omdat je hierbij geen verticale naden krijgt. Sommige gewone stoffen zijn echter draaibaar zonder dat je een verandering in structuur krijgt, hierbij kunnen we de naden verwerken bij de baleinen waardoor je ze ook niet ziet en er geen verdikking in het pakket zal komen.

Je kan kiezen uit een ruime collectie stoffen in verschillende transparanties:

  • Transparante stoffen: deze zijn een mooi alternatief voor vitrage. Je beperkt de inkijk vanop straat, maar krijgt nog wel een hoop licht binnen.

  • Lichtdoorlatende overgordijnstoffen: als je vouwgordijnen niet gemaakt worden voor een slaapkamer, moeten ze eigenlijk helemaal niet verduisterend zijn. Bij een dikkere stof krijg je meer beslotenheid, maar zal ook de akoestiek en temperatuur in je ruimte verbeteren.

  • Verduisterende stoffen: je kan je vouwgordijnen perfect verduisterend laten voeren, ideaal voor je slaapkamer of kinderkamer om zoveel mogelijk daglicht buiten te houden.

Welke mogelijkheden zijn er nog?

Zoals hierboven vermeld, kan je je stores verduisterend laten voeren. Maar andere opties zijn ook een beschermende voering (deze geven je vouwgordijnen meer body én zullen de stof beschermen waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd) of zelfs een isolerende voering (die nog extra warmte binnenhoudt in de winter en buiten in de zomer).

Je zal trouwens op je energiefactuur ook het resultaat kunnen zien van het gebruik van vouwgordijnen.


Je kan bij ons alle kleuren van de regenboog vinden in onze collecties gordijnstoffen en zelfs een mooi assortiment vrolijke of net neutrale prints. Je keuze hangt af van je persoonlijke smaak én van de stijl van je woning. Voor een landelijk of klassiek interieur wordt veelal gekozen voor neutrale, vaak aardse tinten. In een moderne woning kan je er een echte eyecatcher van maken door te kiezen voor primaire kleuren.

Elektrisch bediend? Dat kan ook!

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar als we aan elke raam 's ochtends en 's avonds onze vouwgordijnen open en toe moeten doen, zijn we toch een paar minuten tijd kwijt.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan je ook kiezen voor stores die je opent en sluit d.m.v. een afstandsbediening of die gekoppeld zijn aan je domotica systeem.

In een mum van tijd bedien je zo één systeem, één ruimte of al je vouwgordijnen tegelijk.

Velen combineren vouwgordijnen met slimme domoticasystemen zodat je vouwgordijnen automatisch sluiten bij te warme temperaturen of openen op het uur dat je moet opstaan.


Wil je meer info? Kom dan zeker vrijblijvend advies vragen in onze gordijnafdeling.


Nog een aantal knappe voorbeelden:


Ravago Fashion & Home

Contact

Ravago Fashion & Home

Moerenstraat 89 2370 Arendonk

T 014701679 

winkel@ravago.be

Route

Via GPS: volg Rode Del

Ravago Fashion & Home beschikt over een ruime gratis parking.

Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen aan ons laadpunt.

Openingsuren

Dinsdag tem vrijdag van

09u30 tot 18u00

Zaterdag van 09u00 tot 17u00

Zondag van 13u00 tot 17u00

Maandag en feestdagen gesloten

Sluitingen 2020

Woensdag 1 januari

Zondag 12 april

Vrijdag 1 mei

Donderdag 21 mei

Zondag 31 mei

Dinsdag 21 juli

Zondag 9 augustus

Zaterdag 15 augustus

Zondag 16 augustus

Zondag 11 oktober

Zondag 1 november

Woensdag 11 november

Vrijdag 25 december

  • Facebook-Ravago
  • Instagram-Ravago
  • Pinterest-Ravago

© 2020 Ravago Building Solutions Belgium nv