Hoe kies je het perfecte dekbedovertrek?

Bijgewerkt: feb 11

Het perfecte hoofdkussen heb je al gevonden en je boxspring werd geleverd. Je slaapkamer is tot in de puntjes afgewerkt? Je hebt hem zo mooi ingericht maar bent nog op zoek naar het perfecte dekbedovertrek? Wij zetten hieronder een aantal puntjes op een rij die je kunnen helpen bij deze keuze.


1. Het formaat

Stap één om een dekbedovertrek te kiezen is natuurlijk het formaat. Je zou zeker niet de eerste zijn die met een overtrek thuis komt die te groot of te klein is. Meten is in dit geval weten! Is je donsdeken 200 op 200 cm groot? Dan ben je helemaal niks met een overtrek die maar 140 cm breed is. Andersom is het natuurlijk ook maar niets, want dan heb je een hele hoop overtrek over waar geen deken in zit. Bereid je dus voor en zorg dat je de maten kent!


2. Voor die warme nachten

Heb je het 's nachts steevast te warm? Zeker in de tropische dagen die we deze zomer hebben beleefd, gebeurt het wel eens dat je ligt te zweten in je bed. Kies voor de warmere seizoenen daarom voor een linnen of katoenen overtrek. Niet alleen ademen deze stoffen, waardoor je het minder snel warm krijgt, ook kan je ze makkelijk uitwassen op een hogere temperatuur om al die nare geurtjes weer te verwijderen.


3. Brrrrr, zo koud

De nachten worden alweer een stuk kouder en onze donsdekens zijn de kasten weer uitgehaald en hebben hun plaatsje op bed weer ingenomen. Voorlopig voldoen onze katoenen overtrekken nog, maar wanneer het echt winter wordt is een flanellen overtrek een absolute aanrader. Flanellen dekbedovertrekken zijn vaak gemaakt van 100% katoen. Het grote verschil zit hem in de weving en afwerking. Flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Daarna word de stof nog opgeruwd waardoor het heerlijk zacht aanvoeld. Flanel neemt snel je lichaamstemperatuur over en behoud deze warmte gedurende de hele nacht. Doordat ze meestal van katoenen garen gemaakt worden, blijven ze wel ademend en makkelijk wasbaar.


4. Als het wat luxueuzer mag

Ben je een luxebeestje? Niks mis mee hoor. Kies dan eens een dekbedovertrek in satijn. Deze voelen heerlijk zacht aan en doen je helemaal wegdromen. In onze winkel vind je een mooi aanbod satijnen dekbedovertrekken.5. Eeuwige twijfelaar?

Twijfel je elke keer over de print van je dekbedovertrek? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Ook in de nieuwe collectie dekbedovertrekken van Heckett Lane zijn er weer vele dubbelzijdige overtrekken. Ben je de print op zijde A een beetje beu? Draai dan gewoon alles eens om en geniet van een andere opdruk.


Je kan deze (en andere) collecties vinden in onze afdeling textiel. Vraag gerust info of advies aan een van onze medewerkers.

Ravago Fashion & Home

Contact

Ravago Fashion & Home

Moerenstraat 89 2370 Arendonk

T 014701679 

winkel@ravago.be

Route

Via GPS: volg Rode Del

Ravago Fashion & Home beschikt over een ruime gratis parking.

Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen aan ons laadpunt.

Openingsuren

Dinsdag tem vrijdag van

09u30 tot 18u00

Zaterdag van 09u00 tot 17u00

Zondag van 13u00 tot 17u00

Maandag en feestdagen gesloten

Sluitingen 2020

Woensdag 1 januari

Zondag 12 april

Vrijdag 1 mei

Donderdag 21 mei

Zondag 31 mei

Dinsdag 21 juli

Zondag 9 augustus

Zaterdag 15 augustus

Zondag 16 augustus

Zondag 11 oktober

Zondag 1 november

Woensdag 11 november

Vrijdag 25 december

  • Facebook-Ravago
  • Instagram-Ravago
  • Pinterest-Ravago

© 2020 Ravago Building Solutions Belgium nv