5 tips om het hotelgevoel naar je slaapkamer te brengen

Bijgewerkt: feb 11

Als je ooit al in een hotelkamer hebt overnacht, ken je dat gevoel wel: één en al luxe zodra je de kamer binnen stapt. Je komt er meteen tot rust en vergeet alle dagdagelijkse bekommernissen. Lijkt het je moeilijk om ook thuis zo'n relaxed gevoel te creëren? Nee hoor! Wij geven je hieronder 5 tips om dat hotelgevoel in je koffer mee te nemen naar je eigen slaapkamer.


1. Kies de juiste kleuren

Natuurlijk kunnen wij helemaal begrijpen dat je hoteldebotel verliefd werd op die pot vuurrode verf of dat behang met honderdduizend vogeltjes op. Als je van je slaapkamer een heuse hotelervaring wil maken, kan je toch beter voor de neutrale broertjes en zusjes kiezen.

Qua kleuren kom je het meest tot rust in slaapkamers in lichtgrijs en alle tinten wit en beige. Lichte aardetinten zijn ook altijd een goed idee. Wil je het toch een tikkeltje dramatischer? Kies dan voor één accentmuur in antraciet, taupe of zelfs zwart. Een zacht Scandinavisch groen is ook een toppertje om te gebruiken in je afwerking.2. Je bed als middelpunt

Je boxspring of bed is het belangrijkste item uit je slaapkamer. Kies voor een mooi, groot hoofdbord voor een luxueuze uitrstraling, leg veel kussens op je bed en kies voor een neutraal dekbedovertrek of sprei. Wit beddengoed zorgt voor een instant hotelgevoel.3. Aankleding

Let op de stofkeuze voor je gordijnen en beddengoed. Wist je dat gordijnen in fluweelachtige stoffen momenteel helemaal hip zijn? Je kan ze in elke denkbare kleur krijgen om zo meteen je kamer te upgraden.


Ook linnen gordijnen en vouwgordijnen blijven mooie keuzes om je slaapkamer af te werken. Deze stoffen laten nog heel wat licht door voor overdag en kan je verduisterend maken door er een voering achter te laten naaien.


Stem ook je kussens en tapijt af op de gekozen kleuren.4. It's all in the details

Werk je kamer af met een grote spiegel en eventueel knappe muurdecoratie om het geheel een finishing touch te geven. Zorg ervoor dat je twee identieke nachtkastjes hebt en kies voor een mooi, dimbare nachtlamp om de verlichting aan te passen aan je stemming.

Tip: zet eens geurkaarsen of geurstokjes in je slaapkamer om altijd een frisse geur te hebben.


5. Keep it clean

Dé belangrijkste tip die we hebben is deze: zorg altijd voor een opgeruimde kamer!

Voorzie een kapstok voor je kleren die anders steevast op een hoopje komen te liggen. (Hang hier gerust een kamerjas bij voor die nachtelijke tripjes naar de koelkast)

Laat geen rommel slingeren op je nachtkastjes en dek je bed ie-de-re ochtend op. Wedden dat je 's avonds nóg liever je bed in duikt als hij al helemaal opgedekt op je staat te wachten?


Volg onze 5 tips en je bent bij het binnenkomen van je kamer meteen 100% relaxed!


Sleep tight and don't let the bed bugs bite!

Ravago Fashion & Home

Contact

Ravago Fashion & Home

Moerenstraat 89 2370 Arendonk

T 014701679 

winkel@ravago.be

Route

Via GPS: volg Rode Del

Ravago Fashion & Home beschikt over een ruime gratis parking.

Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen aan ons laadpunt.

Openingsuren

Dinsdag tem vrijdag van

09u30 tot 18u00

Zaterdag van 09u00 tot 17u00

Zondag van 13u00 tot 17u00

Maandag en feestdagen gesloten

Sluitingen 2020

Woensdag 1 januari

Zondag 12 april

Vrijdag 1 mei

Donderdag 21 mei

Zondag 31 mei

Dinsdag 21 juli

Zondag 9 augustus

Zaterdag 15 augustus

Zondag 16 augustus

Zondag 11 oktober

Zondag 1 november

Woensdag 11 november

Vrijdag 25 december

  • Facebook-Ravago
  • Instagram-Ravago
  • Pinterest-Ravago

© 2020 Ravago Building Solutions Belgium nv