Magneetverf op je muur

Magnetische verf is een ideale manier om je interieur een creatief en speels karakter te geven. Muren die magnetisch geverfd zijn, zien er uit als gewone muren, maar kunnen gebruikt worden om alle knappe tekeningen van je kids aan te hangen of het boodschappenlijstje voor je partner. Liever zelf gebruiken in je kantoor? Dat kan natuurlijk ook!

Wat is magnetische verf?

Magneetverf is een verf op waterbasis waaraan niet roestende ijzerdeeltjes zijn toegevoegd. Daardoor kan je er gemakkelijk magneten op gebruiken en hoef je niks meer op te hangen met spijkers, tape of duimspijkers. Je muur blijft zo onbeschadigd hoe vaak je er ook iets nieuws aan hangt.


Deze magneetverf van Levis is enkel verkrijgbaar in een grijze kleur, maar kan afgewerkt worden met een toplaag naar jouw keuze, zodat het magnetische oppervlak naadloos overgaat in de rest van je interieur. Er zit 0,5L in één pot en hiermee kan je zo'n 3 m² (in één laag) schilderen. Deze verf kost je €27,55 en is ideaal in combinatie met Levis Bordverf (€27,55/ 0,5L) om een echt schoolbord te creëren op je muur.


Hoe gebruik je magnetische verf?

  1. Bereid de ondergrond voor zoals bij andere soorten verf. Ontvetten, licht opschuren en afstoffen zijn heel belangrijk, ook bij magneetverf. (meer info over het voorbereiden van je muur en schilderen vind je in onze post Tips om je muren te verven) Let vooral op bij het schilderen van MDF, hier heb je een geschikte primer nodig!

  2. Roer de verf goed door mekaar, zodat de magnetische ijzerdeeltjes evenredig verdeeld zijn.

  3. Om een zo magnetisch mogelijk resultaat te krijgen geldt het motto: meer is beter! Schilder zeker 3 lagen.

  4. Laat voldoende lang drogen! Deze verf heeft een droogtijd van 4 uur, maar kan je best een volledig etmaal laten uitharden voordat je er een toplaag op zet in je gewenste kleur.

  5. Gebruik magneten die sterk genoeg zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van de kracht.

Extra tips:

Wist je dat je ook magnetisch printpapier kan kopen? Je print zo de mooiste foto's uit en hoeft geen lelijke magneten meer te gebruiken om ze aan de muur te hangen. Foto's beu? Gewoon in de doos stoppen en andere foto's ophangen!


Ook bestaan er magnetische "post-its" waar je met een whiteboard marker op kan schrijven zodat je ze telkens opnieuw en opnieuw kan gebruiken.


Wees creatief! Wat denk je bijvoorbeeld van het voorbeeld van Sari en Casper die een knappe magnetische boom hebben geschilderd in de kamer van zoontje Cériel?

Of schilder eens een heuse racebaan en werk de speelgoedautootjes van je zoon af door er een magneet onder te kleven. Uren speelplezier gegarandeerd!


Stuur ons gerust een foto van je afgewerkte magneetmuur of boom of ...

We zijn benieuwd!

Ravago Fashion & Home

Contact

Ravago Fashion & Home

Moerenstraat 89 2370 Arendonk

T 014701679 

winkel@ravago.be

Route

Via GPS: volg Rode Del

Ravago Fashion & Home beschikt over een ruime gratis parking.

Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen aan ons laadpunt.

Openingsuren

Dinsdag tem vrijdag van

09u30 tot 18u00

Zaterdag van 09u00 tot 17u00

Zondag van 13u00 tot 17u00

Maandag en feestdagen gesloten

Sluitingen 2020

Woensdag 1 januari

Zondag 12 april

Vrijdag 1 mei

Donderdag 21 mei

Zondag 31 mei

Dinsdag 21 juli

Zondag 9 augustus

Zaterdag 15 augustus

Zondag 16 augustus

Zondag 11 oktober

Zondag 1 november

Woensdag 11 november

Vrijdag 25 december

  • Facebook-Ravago
  • Instagram-Ravago
  • Pinterest-Ravago

© 2020 Ravago Building Solutions Belgium nv